BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Росица Димитрова обсъди с кметове на села в община Благоевград проблемите с ВиК

 

 

Управителят на дружеството заяви готовност за съдействие

 

Управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград – инж. Росица Димитрова се срещна с кметове и кметски наместници на част от селата в община Благоевград, за да коментират текущите проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията в отделните населени места.

 

По време на посещението си в селата Мощанец, Покровник, Зелен дол и Селище инж. Димитрова обясни детайлно възможностите за постигане на по-качествена услуга за крайния потребител. От страна на Община Благоевград присъстваха инж. Румен Томов и инж. Евгени Терзиев.

 

Управителят на ВиК – Благоевград заяви пълна готовност да съдейства за решаване на проблемите. За да се случи това обаче е необходима абсолютна активност и сътрудничество от страна на Общинска администрация.

 

Сред най-сериозните проблеми са злоупотребите и използването на питейна вода за напояването на зеленчукови и тревни насаждения от страна на жителите, стана ясно по време на срещите.

 

За да бъде ограничено използването на вода по причини, различни от питейно-битови нужди, особено в летния сезон, е необходимо да бъде издадена изрична заповед от кмета на общината, както и да бъде осъществяван последващ контрол.

 

Инж. Димитрова пое ангажимент да бъде задействана процедура за изграждане на допълнителни подземни съоръжения (сондажи), там, където е необходимо, за да може да се ограничи недостигът на вода през сухите периоди в годината.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград работи непрекъснато в посока подобряване качеството на обслужване на своите абонати.

 

През последните 5 години дружеството е ремонтирало и реконструирало близо 90 км ВиК мрежа на обособената територия, която ВиК – Благоевград обслужва.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!