BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изписаха пациент с коронавирус от болницата в Благоевград

78-годишният англичанин, който беше един от първите настанен в Инфекциозното отделение на болницата в Благоевград с коронавирус, днес беше изписан от там. Той е клинично здрав, но ще остане под домашна карантина за 3 седмици, съобщиха от местната здравна инспекция.

Мъжът беше транспортиран от Благоевград до Банско с частна линейка. Той е лекуван в отделението в продължение на 10 дни, като при постъпването си е бил с висока температура, а по-късно е развил тежка пневмония.

Завеждащият на Инфекциозното отделение д-р Людмила Гайдарска обясни за БНТ, че екипът се е справил с болестта при мъжа с комбинация от три антибиотика.

Преди да постъпи в отделението британският гражданин е бил в продължение на 10 дни вкъщи с висока температура. Той е пенсионер и от две години живее в Банско.

Инфекциозното отделение е снабдено със защитни облекла, предпазни маски и дезинфектанти, съобщиха още от лечебното заведение.

The post Изписаха пациент с коронавирус от болницата в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!