BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Затвориха детското отделение на МБАЛ – Благоевград

От днес за месец е затворено детското отделение на Многопрофилната болница в Благоевград. То е единственото специализирано звено по педиатрия в общината. Според ръководството на здравното заведение, причината е ремонт. В отделението има и сериозна липса на кадри. Затварянето на детското отделение към държавната болница в Благоевград е обезпокоително за повечето родители от града.Докато трае ремонта от лечебното заведение са взели мерки за децата да бъдат осигурени лекарска и болнична помощ при нужда, информира БНТ.

Докато отделението е затворено, от държавната болница са направили организация в Спешно приемно отделение да има постоянно дежурен педиатър, който да преглежда болните деца.

“Всички тези деца ще бъдат насочени за евентуална хоспитализация и лечение, тези, които се нуждаят, към болницата в Дупница”, каза д-р Александър Костов, зам.-директор на МБАЛ Благоевград.

В болницата търсят решение и на проблема с кадрите в детско отделение, тъй като две от докторките излизат в пенсия. С едната вече е уговорено да се върне на работа следващия месец.

The post Затвориха детското отделение на МБАЛ – Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!