BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Затварят детско отделение на благоевградската болница за 1 месец

Няма лекари, това е причината, колеги четат за специалност, тъй като насрочиха изпитите за началото на юли, други са в болнични. Сам човек не може да покрива 24-часови дежурства“, коментира завеждащата отделението д-р Марянова.

Тя отбеляза, че от март нямат много пациенти: „Не е нещо страшно, засега децата са здравички, имаме само 3 пациенти и до края на седмицата ги изписваме“.

За временното спиране на работа ръководството на болницата е уведомило Регионалната здравна инспекция и Здравната каса, като е направена организация в спешно отделение винаги да има педиатър, който да преглежда болните деца. Ако се налага хоспитализация, малките пациенти ще се насочват към най-близкото лечебно заведение с отделение по педиатрия, което разполага със съответните специалисти и апаратура, нужни за лечението.

Междувременно МБАЛ – Благоевград обяви, че търси да назначи педиатри. Докато е под ключ, детско отделение ще бъде освежено и ремонтирано, тъй като родители отдавна сигнализират за спешна нужда от обновление.

Благоевградските ротарианци чакаха отмяната на карантината, за да стартират ремонт на отделението по педиатрия в МБАЛ – Благоевград със събраните на бала през ноември миналата година 23 000 лв.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!