BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна приемът на децата в детските градини на oбщина Благоевград

От 14 май /днес/ до 28 май на текущата година започват дейностите по осъществяване на прием на децата в детските градини на oбщина Благоевград за учебната 2020/2021 година – подаване на заявления за прием в детското заведение.

Община Благоевград напомня графикът за прием:

До 03 юни на текущата година – Попълване на протокол, утвърден от директора, с класираните заявления, отговарящи на изискванията за прием в детското заведение и представяне на същите за проверка с цел идентифициране на деца, приети в повече от едно детско заведение от Сектор ‘‘ Информационно и техническо обслужване ‘‘ при Община Благоевград.

До 08 юни на текущата година – Уведомяване на родителите за дублиран прием на деца в повече от едно детско заведение на територията на община чрез списък и/или телефонно обаждане.

До 12 юни – Изтегляне на документи, в случай, че детето не е прието.

До 17 юни на текущата година – Изготвяне и утвърждаване на списъците с приетите деца при реализирания прием в детското заведение на първи етап на класиране.

От 18 до 23 юни на текущата година – Записване на детето в предпочитаното детско заведение, за което е набрало минималния бал за класиране, чрез подаване на декларация по образец.

До 24 юни на текущата година – Обявяване на незаетите места след първи етап на класиране.

26 юни текущата година – Попълване на незаетите места след първи етап на класиране.

До 30 юни текущата година – Изготвяне и утвърждаване на списъците с приетите деца при реализирания прием в детското заведение на втори етап на класиране.

До 03 юли на текущата година – Попълване на незаетите или освободени места в групите на детското заведение.

От 31 август до 11 септември на текущата година – Децата, приети в първа възрастова група на детските градини постъпват в детското заведение.

От 31 август за постъпване в първи клас – Децата от детските градини се изписват от детското заведение.

Освободените места се обявяват на електронната страница на Община Благоевград и в детското заведение до 21 септември на текущата година.

Приемането на децата в яслените групи към детските градини и в детските градини се извършва целогодишно при наличието на свободни места.

The post Започна приемът на децата в детските градини на oбщина Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!