BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва селектирането на български музиканти за шоукейс програмата на Европейската джаз конференция в София

Срокът за кандидатстване в презентационните концерти пред някои от най-ключовите лица от сферата е до 10 март

 

Изключителна възможност се разкрива за българските музиканти в рамките на 7-та Европейска джаз конференция, която тази есен ще посрещне в София над 400 ключови дейци в областта – организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на международни фестивали, културни оператори от Европа и света. Сред емблематичните събития, които ще имат свои представители на единствения по рода си джаз форум, са North Sea Jazz, EFG London Jazz Festival, ELBJazz, както и знакови джаз клубове като Ronnie Scott, Porgy & Bess и много други.

За първи път у нас, в рамките на Европейската джаз конференция, ще се проведе шоукейс програма, която ще обхване общо 6 концерта.  Събитията ще са от презентационен характер и са от ключово значение за представянето на българската музикална и джаз сцена пред професионална аудитория, към която ще се присъединят и журналисти, музикални агенти, изпълнители. Това отваря невероятна възможност за българските таланти да разширят полето си на изява и бъдещите си ангажименти в международен план. Кандидатите ще бъдат избрани от програмния комитет на конференцията, съставен от членове на Европейската джаз мрежа. Шестте селектирани проекта ще представят свои изпълнения в рамките на 30 минути в два от дните на форума – 11 и 12 септември 2020 г. Избраните участници ще бъдат включени в цялостното международно промотиране на събитието, а едно от условията за участие е да имат готовност да поемат на турне.

Европейската джаз конференция се организира от Европейската джаз мрежа и се провежда всяка година в различен град в Европа, а София заслужено спечели надпреварата за домакинство за тазгодишното издание, което ще се проведе от 10-и до 13-и септември 2020 г. Съорганизатори от българска страна са Фондация A to Z, която стои зад най-мащабния джаз фестивал у нас – A to JazZ, Столична община и Националният дворец на културата в партньорство с Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България. Конференцията ще разшири бъдещите партньорства и творчески проекти между родни и европейски фестивали и артисти и ще затвърди мястото на България като културен център с принос в развитието на музикалната и джаз сфера.

“Провеждането на Европейската джаз конференция и шоукейс програмата е страхотен шанс за всички нас, защото ще концентрира вниманието изцяло върху музикалната ни сцена, творците и музиката им. Нашата основна цел е повече български проекти да са част от големия европейски джаз афиш.”

Пълните условия на поканата за участие в конкурса, организиран от фондация „Ей ту Зет“ и Европейската джаз мрежа, може да откриете тук:

https://www.europejazz.net/press-release/call-applications-bulgarian-showcases-ejc2020

Крайният срок за кандидатстване е 10 март 2020 г.

Финалната селекция ще бъде направена не по-късно от 5 април 2020 г.

Резултатите ще бъдат обявени онлайн в уебсайтовете и страниците в социалните мрежи на:

Шоукейс програмата ще се състои на 11 и 12 септември 2020 г. в Националния дворец на културата в рамките на програмата на Европейската джаз конференция 2020.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!