BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавен турнир по художествена гимнастика се провежда в Благоевград

Gimnastichki

За трета поредна година Благоевград и клуб по художествена гимнастика „Пирин“ е домакин на държавен турнир по художествена гимнастика за Купите на община Благоевград „Купа Пирин“ и международен турнир “Приятели“. Той стартира днес и ще продължи и утре в зала „Скаптопара“.

Състезанието се провежда съвместно с Община Благоевград и Българска федерация Художествена гимнастика. И тази година гостите на събитието ще станат свидетели на много грация, красота и естетика в Благоевград. Сред отборите, които мерят сили са отборите на „Левски“, „Левски-Триадица“, „Левски Илиана“, „София спорт“, ЦСКА, „Славия“, клубове от Стара Загора, Велико Търново, Пловдив, Кюстендил, Гълъбово, Дупница, Перник и гости от Македония и Русия.

Над 400 грации се състезават в 5 възрастови групи в „А“,“Б“ и „С“ категории.

Турнирът се явява последна проверка на отборите, участващи в последните за сезона Държавни първенства за ансамбли, категория Елит и „Б“ категория индивидуално, за които се готвят и гимнастичките на КХГ “Пирин“.

На събитието ще присъстват Илияна Раева – председател на БФХГ, както и знаменитата треньорка Нешка Робева.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!