BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дъжд, домати и „Аз съм жив щит“ в 31-ата вечер на протеста (ВИДЕО)

Яйца летяха към Министерския съвет

Дами на всякаква възраст, симпатизантки на „Да, България“, позираха тази вечер на преградения Орлов мост с надписи „Аз съв жив щит“. Така те отговориха на ръководството на СДВР, което на два пъти днес на брифинг пред журналисти каза, че се цели да се окървави протестът, а срещу техните действия срещнали жени и момичета, които били изтиквани отпред като жив щит.

Текстът е:

Протестиращите от палатковия лагер са решени да запазят протеста мирен. Очакваме Ви на Орлов мост!

#ОСТАВКА

Няколко хиляди послушаха призива им и след 21 ч. кръстовището бе буквално наводенно, освен от дъжда – и от хора.

 

След 22 ч обаче небето истински се „продъни“ и заваля много сериозно.

Иначе по-рано – точно в 20:35 ч Николай Хаджигенов започна да замеря сградата на Министерския съвет с яйца, с които предварително протестиращите се бяха подготвили по негов апел. Хората носеха за целта и домати.

По-рано Хаджигенов написа във фейсбук:

Пичове, довечера ще готвим омлет по министерски.
Носете нужните продукти:
Яйца, домати, лук, картофи.

Построеният кордон от полицаи не предприе нищо, освен да ги държи на разстояние от зданието.

Пореди това друг от т. нар. Отровното трио – Арман Бабикян разказа от трибуна пред Президентството как си направили шега: понеже никак не им подслушват телефоните, говорили нарочно, че ще преграждат магистрала „Марица“. В крайна сметка подобно нещо въобще нямало, но МВР изсипало маса Жандармерия на аутобана и отклонило тировете през Малко Търново.

Той се пошегува, че явно по телефоните ги чуват по-добре, отколкото по мегафона, по който искат оставки.

Събитието днес е озаглавено „Да защитим демокрацията, ден 31“.

Силна буря събори дървета и затрудни движението по-рано днес в столицата.

От Столичната община съобщиха, че екипите на аварийната дирекция са на терен и реагират на сигнали. Подадени са 15 такива за паднали клони и дървета, както и за завирявания.

След дъжда протестиращите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев по традиция започнаха да прииждат към пл. „Независимост”.

Това става, след като нощес бяха възстановени барикадите на Орлов мост, триъгълника на властта и СУ „Св. Климент Охридски“.

По-рано днес шефът на СДВР Георги Хаджиев направи нарочно изявление, че в столичната дирекция са решили и полиция ще премахне барикадите. Това ще стане „при подходящо време и условия“.

Хаджиев говори за висока степен на организираност, за футболни агитки, бухалки, вериги и за това, че е застрашен гражданският мир от организаторите на протестите.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!