BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволци от Благоевград помогнаха за спасяването на отровено бездомно кученце

Доброволци от Благоевград помогнаха за спасяването на отровено бездомно кученце и показаха, че доброто съществува и сплотява хората не само по Коледа. За случая сподели Мария Младенова от Благоевград, която е открила в безпомощно състояние кученцето в района на ветеринарната клиника в квартал “Струмско”.

По същото време през мястото случайно преминават медицинска сестра и младо момче, които също се включват в спасителната акция. На подаден сигнал за бедстващото животно се отзовават и двама полицаи от ОД на МВР – Благоевград, които също се опитват да помогнат. Извикан е ветеринарен лекар от близката ветеринарна клиника, който поема грижите за Хера, както доброволците наричат кученцето. Те даряват средства за лечението му, благодарение на което в момента Хера е по-добре, но приемането на антибиотици продължава.

„Много ми се иска да намерим временен или постоянен дом за кученцето, за чийто живот се борихме толкова много хора, без да се познаваме. Дарихме средства и грижи, не е нормално сега отново да го пуснем на улицата. А Хера е толкова красива! Тя е от ловджийска порода, социална е и много мила, най-вероятно е била домашно куче, което е изхвърлено, след като вече не е било нужно на стопанина. В момента кученцето е приютено в двор на къща, но търсим постоянен дом и любящ, отговорен стопанин. Много благодаря на хората, които се отзоваха и помогнаха, за да спасим Хера“, сподели пред Радио Благоевград Мария Младенова. Тя е убедена, че „добрите хора не липсват в днешно време, че доброто е заразително и трябва да даваме гласност на подобни добри примери“.

The post Доброволци от Благоевград помогнаха за спасяването на отровено бездомно кученце appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!