BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес е Световен ден на риболова

ribar_vudica_ribolov5

Днес е Световният ден на риболова. Той се чества от 1985 г. насам. У нас любителите на риболова отбелязват празника с масови посещения на язовири, реки и по черноморското крайбрежие. Риболовният сезон у нас бе открит на 2 юни, а според поверието, днес е най-благоприятния ден за улов на риба.

Риболовът отдавна вече не е само средство за поминък, но и хоби, което при повечето хора по-късно се превръща в страст. Той се смята за едно от най-масовите мъжки развлечения. Жените са малцинство в това хоби, развлечение или просто часове за релакс сред природата.

В България представители на спортния и любителския риболов отбелязват празника, както подобава – с масови посещения на язовирите, реките и черноморското крайбрежие, водени от надеждата, че този ден е специален и ще им поднесе като дар най-добрия улов за годината.

Специалисти твърдят, че това може да се окаже вярно, тъй като денят е изключително благоприятен за риболов.

The post Днес е Световен ден на риболова appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!