BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детското отделение на благоевградската болница затваря врати от 1-ви юни

Детското отделение на благоевградската болница затваря врати от първи юни. Причината, която научихме официално от ръководството е, че е нужно да се направи козметичен ремонт. Неофициално обаче се твърди, че има сериозна липса на специалисти. Със затварянето на детското отделение децата ще бъдат пренасочвани за лечение към местна частна клиника.

В детското отделение работят четирима лекари. Подписват се срещу 800 лева заплата и се трудят в тежки условия. По информация на NOVA, от 1 юни двама от специалистите се пенсионират и графикът става невъзможен за изпълнение. Директорът на болницата Огнян Митев категорично отказа коментар, а кметът на Благоевград Румен Томов заяви, че до него информация за кадрови проблеми в отделението не е достигала.

“За един месец ще направим ремонт на детското отделение. Там имаше една благотворителна кампания по Коледа и ние, общината, ще помогнем, така че отделението да стане по-добро за лекуване на подрастващото поколение. Нямаме информация за лекарите”, обясни кметът на града.

Лекарите в детското отделение също отказаха коментар, защото нямали право да говорят. Всички деца от отделението вече са изписани, късно снощи само е прието едно дете с тридневна клинична пътека, така че да бъде изписано преди понеделник, когато окончателно отделението ще затвори, поне за месец.

Най-близкото детско отделение е това в Дупница. В частната болница в Благоевград, децата ще бъдат настанявани в стаи, в зависимост от заболяванията си, защото обособено детско отделение там няма.

The post Детското отделение на благоевградската болница затваря врати от 1-ви юни appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!