BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ден 104: Отново кънти „Оставка” пред Министерски съвет

 

Протестиращите се събраха за пореден 104-и път на антиправителствен протест, предаде репортер на БГНЕС.

Отново в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом се чува „Оставка”, „Мутри, вън”. Исканията на протестиращите остават без промяна – оставка на правителството на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор, честни избори.

Недоволните граждани палиха маски след изискването на здравното министерство от четвъртък всички да носят маски на открито.

Днес Отровното трио покани на работна среща основните извънпарламентарни сили с цел създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори. Мотивите за поканата са масовите злоупотреби в рамките на изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това основно конституционно право.

След изработване на функциониращи механизми, които да попречат на изкривяването на изборните резултати, те ще бъдат оповестени публично, за да може всеки български гражданин да се информира или да се включи в защита на свободните честни избори в България, заявиха от Отровното трио.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!