BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две жертви на COVID-19 в Благоевград, за по-малко от 24 часа

Нова жертва на COVID-19 в Благоевград.

Рано тази сутрин заразата взе и още една жертва – в болницата в Благоевград е починала жена на 51 години.

Късно снощи, в лечебното заведение почина и 74-годишната й майка. С това броят на жертвите, заразени с COVID-19 в България станаха осем.

Припомняме, че майката и дъщеря от разложкото село Драглище бяха настанени на 25 март в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград с доказан коронавирус. Майката е на 74 години, а дъщерята на 53. Дъщерята е работила в оптика в София и след обявеното извънредо положение се прибрала при майка си на село. Тя е сестра на известния благоевградски сталист – Данчо фризьора, който също е с положителна проба на коронавирус.

Двете бяха настанени в инфекциозно отделение на благоевградската болница, след което прехвърлени в реанимация и интубирани, но за съжаление с лош край.

338 са общо потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента, от които 7 са починали. Излекуваните пациенти са 11, съобщиха от ВМА.

7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай).

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!