BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция планира постепенно отваряне на търговията и училищата

Целта на гръцкото правителство е в началото на декември да бъдат отворени училищата от всички образователни степени и търговията на дребно, заяви пред телевизия Скай правителственият говорител Стелиос Пецас, предаде БТА. Той каза, че това ще е възможно там, където няма увеличен епидемиологичен товар.

На следващ етап ще бъдат отворени кафенетата и ресторантите. Пецас обаче уточни, че ще бъде много трудно да заработят отново баровете и развлекателните центрове заради голямото струпване на хора в тях.

Говорителят каза, че вчера е бил първият ден, в който се наблюдава изравняване на кривата на заболеваемостта и ако тенденцията се запази и през следващите дни, се очаква бързо спадане на новите случаи на коронавирус, след което правителството ще изработи план за вдигане на ограниченията.

Пецас не изключи да има и следващи периоди на затваряне, но отбеляза, че важното е, че пазарът ще отвори от 1 декември. „Училищата имат нисък епидемиологичен товар и ще са първата вълна на дейности, които ще бъдат отворени, както и търговията на дребно, която не изглежда да се свързва с увеличено предаване (на заразата), докато ресторантьорството и заведенията за обществено хранене ще са накрая“, каза той.

По-конкретно за заведенията Пецас подчерта, че „ресторантите и кафенетата са в плановете ни да отворят за Коледа със (строги) правила и работно време. Където има правостоящи (клиенти) и струпване, барове и увеселителни заведения, е трудно да отворят“.

The post Гърция планира постепенно отваряне на търговията и училищата appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!