BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция забрани на сръбски граждани да влизат в страната до 15 юли

Гърция забрани граждани на Сърбия да влизат на територията на страната от 6 до 15 юли заради влошената епидемиологична обстановка, заяви правителственият говорител Аристотелия Пелони. След анализ на данните за обстановката в Сърбия Атина взе решение да забрани влизането на граждани през всички гранични пунктове без изключение. Отстъпка може да бъде направена само при съществена причина за влизане в страната, се казва в изявлението.

Както съобщава РИА Новости, Гърция е популярна дестинация за почивка на сърбите.

В Сърбия, както и във всички държави от Западните Балкани, през последните седмици се наблюдава ръст на заболеваемост от коронавирус. Причината за това е отслабените от правителствата ограничителни мерки и неспазването на правилата от страна на гражданите.

По данни на Министерство на здравеопазването, през последното денонощие в Сърбия са починали 8 пациенти с COVID-19 и са регистрирани нови 325 случая на заразяване. Властите отварят полеви болници в големите градове на страната и пренасочват болниците.

Общият брой на заразените от началото на пандемията 15 829 души, от които 306 са починали. Максималният брой смъртни случаи по време извънредното положение там беше по-малко от 10 човека за денонощие. /БГНЕС

The post Гърция забрани на сръбски граждани да влизат в страната до 15 юли appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!