BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Групата общински съветници на БСП за България с декларация по повод провала на днешната сесия на ОбС

След провала на днешната сесия на ОбС-Благоевград и напускането на залата, на част от съветниците, групата на БСП разпространи декларация, в която обясни своите мотиви за това.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

ДЕКЛАРАЦИЯ

От Групата общински съветници на БСП за България

Изразяваме следната позиция във връзка с напускане на проведената днес 03.07.2020г. редовна сесия на Общински съвет Благоевград:

Нарушение на правилника за дейността на Общински съвет Благоевград от председателя г-н Андон Тодоров недопусна включване на отложената в предходното заседание точка, касаеща искане за предсрочно прекратяване пълномощията му. Въпреки, това предложението за оставката му бе поставено отново днес за включване в дневният ред на заседанието и след проведеното гласуване и приемането му, същият при грубо погазване на ЗМАСМА и Правилника за дейността на Общински съвет Благоевград обяви неприемането на точката за разглеждане в дневният ред.

Считаме, че авторитарните действия на г-н Тодоров и личната му субективна преценка, не намираща опора в закона за начина на ръководене на сесиите на Общински съвет Благоевград е недопустимо и неприемливо за нас като група съветници, поради, което напускането на сесията, беше единственият начин да покажем несъгласието си с водената политика от г-н Тодоров.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!