BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Груби нарушения на епидемични мерки по време на преките избори в БСП

 

На редакционната ни поща постъпи сигнал за груби нарушения на противоепидемичните мерки по време на изборния процес в БСП.

В информацията е посочен клуб на БСП намиращ се в столичния квартал Красна поляна. 

В писмото до редакцията се посочва, че в малка стая в клуба желаещите да гласуват се изчакват седнали един до друг на диван. Няма отговорник който да обяснява на, членовете на БСП, че трябва да се дезинфекцират и ползват лични предпазни средства.

Без маски и дезинфекция се допускат гласоподаватели в клуб в Красна поляна

Проверка на място на bgreoorter.info, установи, че в помещението което е не по-голямо от коридор има струпани пет души без тримата членове на изборната комисия. Няма поставен дезинфектант на входа, нито някой следи за това дали гласуващите са с маски. Има осигурена само една “тъмна стаичка”, изборния процес върви бавно, което предполага и струпване на хора пред помещението. Докато изчакват своя ред, събралите се пред клубът на БСП хора разговарят, без да спазват нужната дистанция.

Подаден е сигнал до столична РЗИ и на 112, за проверка и констатиране на установените нарушения от наш репортер на място. 

В помещението за гласуване има повече от осем човека които не спазват никаква дистанция

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!