BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Граждани, поставени под карантина, оспорват пред Административен съд – Благоевград наложените им предписания

В Административен съд – Благоевград са образувани пет дела против актове, издадени по Закона за здравето и Наредба №21 за реда за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести. Поставените под карантина обжалват законността на актовете, с които са им наложени предписанията.

Административно дело е образувано по жалба на физическо лице с постоянен адрес в град Благоевград против предписание за поставяне под карантина, издадено от инспектор в Столична регионална здравна инспекция. За неизпълнение на предписанието за поставяне под карантина в Районен съд – Благоевград е образувано наказателно дело, затова че лицето е напуснало адреса, на който е следвало да бъде изолиран.
Оспорени пред Административен съд – Благоевград са и други четири акта с предписание за поставяне под карантина, издадени от инспектори в Регионалната здравна инспекция – Благоевград.
Адресатите на актовете са български граждани, влизащи в страната от Република Северна Македония.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!