BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В бившият тубдиспансер в Благоевград се реорганизира отделение за лечение на пациенти с коронавирус

 

Засилени мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната

По предложение на кмета инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб на община Благоевград в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бивш Тубдиспансер/ се реорганизира отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Днес монтират висококачествена станция за сгъстен въздух.

Днес започнаха дейности за реорганизация и структуриране на отделението, което е самостоятелен корпус с отделен вход.

Засилените мерки са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус на територията на страната. Специалисти, в момента монтират висококачествено оборудване, станция за сгъстен въздух – винтов компресор и изсушител.

Заместник –кметът по строителството инж. Евгени Терзиев и директорът на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ инж. Венелин Трошанов посетиха днес болницата за контрол на изпълняваните дейности.

Капацитетът на отделението е 15 легла за болни и то ще заработи при необходимост. Директорът д-р Петър Георгиев декларира, че персоналът на лечебното заведение е готов да окаже адекватна помощ на пациенти с белодробни усложнения.

Останалите три болници на територията на община Благоевград- МБАЛ-Благоевград, МБАЛ „ПУЛС“ и СБАЛО „Свети Мина“ също ще се включат при необходимост.

Кметът инж.Румен Томов, благодари на всички здравни работници- лекари, медицински специалисти/фелдшери, лаборанти, акушерки, медицински сестри и фармацевти/ и помощен персонал, които в трудната ситуация полагат грижи за населението, поемайки рискове и неудобства.

Кметът на община Благоевград апелира, всички жители да положим лични усилия и спазваме препоръките на Министерство на здравеопазването.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!