BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Втори ден Банско е под карантина

снимка: БГНЕС

Втори ден Банско е под карантина. Заради коронавируса градът остава блокиран за следващите две седмици. През това време се забранява влизането и излизането от курорта. Полицейски екипи, облечени в защитни костюми, ще следят за реда. Снабдяването с продукти ще продължи, но под строг контрол на властите, съобщава NOVA.

В понеделник вечерта внезапно спуснатата бариера на пътя за курорта хвана неподготвени близо 10 автомобила. Оказа, че някои не могат да напуснат населеното място, а други се наредиха на дълга колона с надежда да се приберат по домовете си. Голяма част от тях прекараха нощта в колите си, а останалите се върнаха в Банско, за да намерят подслон. Било им е предложено общежитие, в което да прекарат следващите 13 дни. Само един човек обаче се е съгласил да остане там, съобщи кметът на града Иван Кадев.

Прави се нова организация с посолствата на различни държави и чуждестранните туристи ще бъдат извозени постепенно.

„Изкарахме кошмарна нощ. В 19:00 ч., преди да бъде наложена карантината, успяхме да влезем, но после останахме блокирани. През целия ден не са ни носили нито вода, нито храна. Няма и тоалетна. Не сме сигурни, че общежитието е безопасно. Има хора, които взимат лекарства. Не сме в равнопоставено положение, защото едните ползват комфорта на дома си, а ние стоим на студено по колите си. Има бързи тестове за коронавирус. Нека си направим. Искаме да бъдем под карантина, но в собствените си домове. Чуждестранните туристи бяха изведени. Не разбирам какъв е проблемът това да стане и с нас”, коментира Гергана Бричкова, една от блокираните.

„Хората трябва да разберат, че ние сме под карантина. Тези, които стоят на изхода на града, няма да бъдат пуснати нито да излязат, нито да влязат. Осигурили сме общежитие. Там има топла вода и парно. В града има храна и лекарства”, заяви кметът на града.

The post Втори ден Банско е под карантина appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!