BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Времето остава нестабилно с превалявания от дъжд и гръмотевични бури

След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, в Западна България с локални значителни количества. Ще има условия за градушки и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 26° и 31°.

До края на тази и през първата половина от следващата седмица въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Над много райони главно около и след обяд, както и до полунощ, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще бъде с краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, остава и повишена вероятността за градушки, особено в началото на следващата седмица. Ще бъде с локални интензивни явления и със значителни количества валеж.

До края на седмицата вятърът ще бъде предимно от запад-северозапад, в петък – предимно умерен, до неделя постепенно ще отслабне и в началото на следващата седмица ще се обърне от изток-североизток. В петък дневните температури и на изток ще се понижат, а през почивните дни, когато преди обяд ще има и слънчеви часове, отново ще се повишат.

Понижение на температурите, по-съществено в Северна България, ще има в понеделник-вторник.

The post Времето остава нестабилно с превалявания от дъжд и гръмотевични бури appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!