BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВиК – Благоевград призовава да не се поливат градини и тревни площи с питейна вода

Ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград призовава жителите в обособената територия, обслужвана от дружеството, да не напояват тревните площи и зеленчукови насаждения с питейна вода.
Целта е потреблението да бъде ограничено, за да не се допуска въвеждането на воден режим, предвид топлото време и липсата на достатъчно валежи.
Водата за питейни нужди не трябва да бъде използвана и за миене на улици, тротоари, пране на килими и др.
Потребителите следва да имат предвид, че през летните месеци локалните водоизточници се влияят от климатичните условия и дебитът им силно намалява.
ВиК – Благоевград работи в посока цялостно решаване на проблемите с водоснабдяването в селата, намиращи се на обособената територия на дружеството.
В тази връзка са проведени и редица срещи между ръководството на ВиК и проектанти, по време на които са набелязани основни възможности за подобряване на ситуацията. Предстои детайлен анализ на предвидените варианти, след което ще започне прилагането на най-подходящия от тях.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!