BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВиК – Благоевград подмени близо 15 км подземна инфраструктура за месеци

Близо 15 км ВиК мрежа е подменена от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград от началото на годината до 31 октомври. Това показват разчети на Инвестиционната програма на дружеството за 2020 г. Към момента изпълнението й продължава, като се извършват строително-ремонтни дейности в различни общини, част от обособената територия, на която ВиК – Благоевград оперира.

„Въпреки усложнената ситуация в страната, заради COVID-19, се справяме в срок с поставените цели“, коментира инж. Росица Димитрова, управител на дружеството. Заложените средства в ИП са около 3 млн. лева. Те са разпределени и се влагат в активи публична общинска собственост.

Сред дейностите в ИП са подмяна на съоръжения на ПСПВ и ПСОВ, ремонт на водохващания, реконструкция на довеждаща и разпределителна водопроводна мрежа, реконструкция на канализационна мрежа, монтаж на нови резервоари, подмяна на спирателни кранове и др.
В периода 2015 г. – 2019 г. е реконструирана 90 км подземна инфраструктура.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград предоставя ВиК-услуги на 11 от общо 14 общини от област Благоевград с население над 200 000 души. Водоснабдителната мрежа в по-голямата си част е изключително амортизирана. Тя се подменя поетапно чрез изпълнение на планови ремонти, заложени в Инвестиционната програма. Дружеството експлоатира над 1500 км водопроводна мрежа и 450 км канализационна мрежа.

The post ВиК – Благоевград подмени близо 15 км подземна инфраструктура за месеци appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!