BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Визитата на президента в Естония е прекратена, изолиран е заради контакт с COVID-19

Визитата на президентите Румен Радев в Естония е прекратена, съобщиха от президентството. Според местни медии Радев е скрил, че е контактен с болен от коронавирус и той и делегацията са изолирани.

Според официалното съобщение Радев и президента на Естония Керсти Калюлайд са провели днес телефонен разговор и предвид състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата „Три морета“, на която са били обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения, както и на инициативата за регионално партньорство, двамата са взели “решение за отлагане на посещението на българския държавен глава в Естония, поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма.”

Според естонски медии обаче официалните мероприятия са отменени защото Радев е контактувал със заразен с коронавирус преди да замине от България, като се позовават на кабинета на Калюлайд. След като в Естония са научили това, са взети всички мерки, а българската делегация е изолирана в хотела им.

Според източници на OFFNews болният от COVID-19 с когото Радев е контактувал е новият командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Това е станало на 16 октомври, когато президентът, министърът на отбраната и висши военни присъстваха на церемонията пред Паметника на летеца в центъра на София по случай 108-ата годишнина от създаването на военновъздушните сили. Според източника ни всички висши военни са се тествали веднага, след като ген. Петров е съобщил, че е заразен, но не е ясно дали това е направил и президентът.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!