BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Великобритания обмисля край на карантината за българи и още 74 държави

Великобритания се готви да свали задължителната карантина за пристигащите от 75 държави, сред които е и България, пише Daily Telegraph.

Премиерът Борис Джонсън се надява, че кошмарът за местния туризъм ще свърши скоро и макар преговорите за Брекзит да не вървят добре, той ще настоява ограничението за всички европейски партньори да отпаднат в рамките на следващите 2 седмици.

Понастоящем всички пристигащи в Кралството са принудени да изкарват 14 дни в изолация на посочен от тях адрес, което на практика държи настрана туристите.

„Ще обявим облекчението веднага, щом се уверим, че е безопасно“, каза министър Саймън Кларк.

Той е убеден, че решението ще даде тласък на ангажираните в туризма, тъй като секторът е парализиран вече близо 4 месеца.

Облекчението се очаква да облагодетелства всички страни от Европа, както и посетителите от Бермудите, Гибралтар, Турция, Тайланд, Австралия и Нова Зеландия.

The post Великобритания обмисля край на карантината за българи и още 74 държави appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!