BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВАС започва вътрешна проверка по случая със секретаря на президента

Целта е да бъдат установени всички факти и обстоятелства във връзка с изтичане на информация

Върховният административен съд (ВАС) започва вътрешна проверка във връзка с разпространената от прокуратурата информация за комуникация между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков, при която е установено, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено съдебно решение на ВАС.

Вътрешната проверка е разпоредена от председателя на съда. Целта е да бъдат установени всички факти и обстоятелства във връзка с изтичането на информацията, казаха от ВАС, цитирани от БГНЕС.

Пламен Узунов беше уличен в търговия с влияние. На 27 декември 2018 г. е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние, твърдят от прокуратурата.

От държавното обвинение разкриха още, че Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът обаче не дал резултат и бил избран друг кандидат.

Прокуратурата извърши и обиски в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с бизнесмена Пламен Бобоков.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!