BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Валежи и опасно време утре

До полунощ ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще бъде с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. През втората половина от нощта в по-голямата част от страната явленията ще затихват.

И през следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, като през нощта и до обяд ще са на по-малко места, главно в Източна и Северна България. След обяд и вечерта в много райони ще се развият гръмотевични бури и ще има условия за локални обилни валежи и градушки.

Повече слънце ще има преди обяд над Югозападна България. Вятърът ще е слаб, но при развитие на купесто-дъждовната облачност временно ще се усилва.

Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания преди обяд над масивите от Южна България, но след обяд и там ще се развият гръмотевични бури. На места явленията ще са с голям интензитет. Във времето без бури, вятърът ще е слаб, предимно от северозапад, в югоизточните масиви – от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

The post Валежи и опасно време утре appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!