BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България загуби от Финландия на стадион „Васил Левски”

България претърпя поражение от Финландия с 1:2 в среща от турнира Лига на нациите. Мачът се игра на на Националния стадион „Васил Левски“.

Финландия се възползва от първата сериозна грешка на “лъвовете” и поведе още в 7-ата минута в резултата с гол на Теему Пуки, който бе изведен очи в очи с вратаря Мартин Луков и успя да го преодолее.

В 27-ата минута Галин Иванов стреля опасно с глава след центриране на Страхил Попов, но ударът му не намери очертанията на на вратата на гостите. В самия край на полувремето финландците нанесоха нов удар – Луков изби топката след изстрел на Пуки, но топката се озова в Робин Лод, който не сбърка и гостите дръпнаха с 2:0.

В 61-ата минута България пропусна идеален шанс да се върне в мача – Галин Иванов пропусна дузпа. В 68-ата минута националите ни получиха нова възможност, след като бе отсъдена нова дузпа. Този път зад топката застана Димитър Илиев, който успя да преодолее Храдецки. Финландия така и не създаде нищо опасно до края на мача, но и българският тим не създаде реални голови положения. България остава на дъното на таблицата със само 1 спечелена точка, а в следващия си мач излиза срещу Ирландия. Лидер в групата е Уелс с 13 точки./БГНЕС

The post България загуби от Финландия на стадион „Васил Левски” appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!