BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов призна за недомислени разпоредби, издавани във връзка с мерките срещу коронавируса

„Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено“, призна премиерът Бойко Борисов по повод разпоредби, издавани във връзка с мерките срещу коронавируса, цитиран от БГНЕС. „Ако имате редкия шанс да мога да разпоредя какво да се случи, на друго място ще се чудят какво и как да направят. На 15 юни изтича извънредното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, а да останат само социалните мерки – 60/40 и други подобни”, каза той в началото на днешното правителство заседание, което е първото присъствено след разхлабването на мерките заради COVID-19.

Борисов посочи като пример за недомислие заповедта за предпазните маски – носенето им в закрити помещения, ресторанти и т.н. „Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант – може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски”, заяви премиерът, цитиран от БГНЕС.

Борисов разпореди на министрите веднага да бъдат отстранени недомислиците в заповедите за органичителни мерки.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!