BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов: Докато всички затъват, само ние растем!

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Това написа бодро премиерът във Фейсбук.

Според него единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. „Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава“, пише Борисов.

И продължава с рапорт за овладяната според него здравна криза: „Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!“

В четвъртък на фона на информациите за хора в нужда, които не се приемат в болниците, или чакат линейки часове наред, Борисов повози в джипа си здравния министър Костадин Ангелов и шефа на „Пирогов“ Асен Балтов, за да им показва пътища.

Източник:segabg.com

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!