BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 800 квестори ще следят спазването на реда по време на ДЗИ в Благоевградско

Зрелостниците за първия държавен изпит по български език и литература, който ще се проведе на 1 юни, са 2 492. На виртуарна среща между директорите на училищата от Пиринско с експерти от регионалното управление по образование са напомнени основните моменти за организацията на изпитите.

„От гледна точка на общата организация нови моменти няма. Имаме опита, да се надяваме, че ще се справим“, каза пред Радио Благоевград Методи Попов, началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО Благоевград. Той допълни, че са дадени допълнителни указания по отношение на дезинфекцията. Ограничен е броя на зрелостниците в залите до 10.

„Няма зала в областта с повече от 10 зрелостници. Спазваме изискването за дистанция от минимум метър и половина между работните места. Вторият момент е свързан с дезинфекцията преди деня на изпита и по време на изпита. Дали сме указания за дезинфекция по време на модулите. Коридорите, общите помещения, санитарните помещения да бъдат дезинфекцирани и ще направим така, че да намалим рисковете до минимум“, каза още Методи Попов. Той допълни, че за разлика от минали години, тази година ДЗИ започват с начален час 9:00 ч. за улеснение на зрелостниците, които пътуват.

Служебни бележки за допускане до ДЗИ се издават до 29 май. Те ще бъдат изпратени на зрелостниците, за да ги разпечатат. Но тази година се допуска зрелостниците да могат да ги показват и с телефон.

The post Близо 800 квестори ще следят спазването на реда по време на ДЗИ в Благоевградско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!