BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 3 млн. лева са заложените средства в Инвестиционната програма на ВиК – Благоевград за 2020 г.

2 958 460 лева са заложени в Инвестиционната програма на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград за 2020 г. Те ще бъдат вложени в активи публична общинска собственост, намиращи се на обособената територия, обслужвана от ВиК оператора. Само за община Благоевград през настоящата година са заделени 865 000 лева.

Сред дейностите, залегнали в ИП са подмяна на съоръжения на ПСПВ и ПСОВ, ремонт на водохващания, реконструкция на довеждаща и разпределителна водопроводна мрежа, реконструкция на канализационна мрежа, монтаж на нови резервоари, подмяна на спирателни кранове и др.

За община Симитли са предвидени 217 350 лв., за община Разлог 286 100 лв., за община Банско 128 530 лв., а за община Белица 122 850 лв.
По предварителни разчети, съгласно изготвената Инвестиционна програма, в активи публична общинска собственост в община Якоруда ще бъдат вложен и 123 050 лв., в община Гоце Делчев 273 050 лв., в община Гърмен 208 975 лв., в община Хаджидимово 110 650 лв.

Инвестиции във ВиК инфраструктура за община Сатовча са 158 225 лв., за община Струмяни 45 500 лв. За Петрич са предвидени 410 000 лв., като средствата за южната община са заложени, въпреки че към момента ВиК – Благоевград не предоставя услуга на съответната територия. Те ще бъдат инвестирани след като операторът започне да обслужва населеното място, съгласно сключен договор.

Инвестиционната програма на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград бе разгледана и утвърдена по време на заседание на Асоциацията по ВиК.

Преди да бъде подложена на гласуване, ИП е съгласувана е съгласувана както с общините, така и със съответните компетентни институции.
Ежегодно ВиК – Благоевград заделя 100% собствени средства за подобряване на състоянието на ВиК инфраструктурата, която в голямата си част е остаряла и сериозно амортизирана.
С реализиране на предвидените дейности водното дружество цели да повиши качеството на предлаганите услугите и да осигури непрекъснатост на водоснабдяването.

The post Близо 3 млн. лева са заложените средства в Инвестиционната програма на ВиК – Благоевград за 2020 г. appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!