BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 15 км опашка на ГКПП “Кулата-Промахон”

Почти 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и леки автомобили на граничния пункт “Кулата-Промахон”. Само за два часа трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти, съобщиха от Гранична полиция, цитирани от БНР.

През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала до разклона за Петрич на АМ ” Струма” и продължава да расте.

Това е най-сигурният пропускателен пункт на границата ни с Гърция, другите три бяха затворени за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си със Северна Македония.

Към момента ГКПП “Маказа” е отворен, но не се знае до кога.

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките гранични власти и тестовете за коронавирус, които се правят предимно на сръбските туристи.

В края на седмицата натоварването може да се увеличи.

The post Близо 15 км опашка на ГКПП “Кулата-Промахон” appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!