BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият главен архитект на Петрич Ст. Антонов, единствен кандидат за същия пост в Сандански

Бъдещият главен архитект на община Сандански, по всяка вероятност ще се казва арх. Стефан Антонов.

Това е единствения кандидат допуснат до втори тур на обявения конкурс. Припомняме, че арх. Антонов беше временно изпълняващ длъжността Главен архитект на община Петрич при уволнението на титуляра- арх. Митрев.

Предстоящата кариера на арх. Антонов след изборите е изненадващо за мнозина, предвид близките отношения на семейство Антонови с бившия кмет Котев, коментират хората в Сандански.

Запознати от града под Беласица пък припомнят, че тъкмо арх. Антонов в качеството си на главен архитект на община Петрич е издал разрешение за строеж на пътя в местността Рупите, за който от РИОСВ Благоевград обявиха, че е издадено без задължителното в такива случаи тяхно становище. За това, екоинспекцията сезира прокуратурата и строителството бе преустановено.

В Петрич се коментира още, че най вероятно арх. Антонов умишлено е искал да дискредитира кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков. Други пък твърдят, че тези слухове са плод на самия арх. Антонов, с който цели да оправдае собствената си некомпетентност.

Кое е вярно – дали кмета Бръчков е паднал в клопка на интрига или на некомпетентна работа от свой служител, не бихме се наели да гадаем, но всички факти, свързани с досегашната работа на Антонов са пълни с въпросителни.

Ако Антонов бъде назначен за главен архитект, то работата му със сигурност ще бъде следена под лупа, поне докато докаже принципност и компетентност, която да успее „да отмие“ натрупаните негативи от работата му в Петрич.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!