BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Банско ще има южна дъга

Mинистърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с кмета на града Иван Кадев и народният представител Александър Мацурев  дадоха старт на проект за изграждане на околовръстен път в южната част на Банско, финансиран със средства от държавния бюджет, предоставени от правителството.

Петя Аврамова беше категорична, че Банско трябва да има добра инфраструктура и добри пътища и това е важно не само за облика на курортното селище, но и за всички жители и гости, посещаващи града, а не на последно място и за инвеститорите в региона. „Някои казват, че асфалт не се яде, но всички инвеститори търсят добра инфраструктура“, отбеляза регионалният министър.

С изграждането на околовръстен път в южната част на Банско ще се изведе транзитно преминаващото движение извън града, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се осигури бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на града до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт.Дължината на първия участък от околовръстния път е 1230 м., а стойността му е почти 1,2 млн.лв, като 1 млн.лв са осигурени с ПМС през 2018 г.
В Банско регионалният министър съобщи, че по линия само на МРРБ инвестициите в област Благоевград за изпълнение на ВиК проекти вече възлизат на над 12 млн.лв.

Министър Аврамова подчерта, че ВиК проекта за допълнително водоснабдяване на Банско от “Караманица” е стартирал назад във времето, като на общината са били осигурени от МРРБ за първи етап 1,4 млн.лв. Отпуснати са авансово и допълнителни средства за втория етап на проекта в размер на 841 хил.лв. Предстои продължаване на неговото изпълнение, като средствата, необходими за цялостното му завършване – 1, 3 млн.лв. ще бъдат осигурени поетапно от МРРБ, пое ангажимент Петя Аврамова.

The post Банско ще има южна дъга appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!