BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуваха 37 от всички 50 пътни полицаи в Малта

Сред задържаните е и ръководителят на малтийската пътна полиция Валтер Спитери

Повече от половината от пътните полицаи, включително техният ръководител, в малката островна държава Малта бяха арестувани заради подозрения за масови измами, след като властите са получили информация за престъпленията от анонимно писмо, пише агенция „Фокус“.

Според властите 37 от всички 50 пътни полицаи в страната са били задържани по подозрение, че са си приписвали стотици часове извънреден труд, който не са изработили, в рамките на три години.

 

Малката държава се бори с проблемите с корупцията в последните години, която се простира от политическия до бизнес елита на Малта. Сред задържаните е и ръководителят на малтийската пътна полиция Валтер Спитери, който е подал и оставката си.

Част от полицаите са заподозрени и в използването на служебно гориво за личните си автомобили.

Според местните мотористи има забележимо по-малко пътни полицаи по улиците след масовите арести, въпреки че властите са поискали временно липсите на кадри да бъдат запълнени от бивши служители.

Според премиера на Малта Роберт Абела е добър знак факта, че полицията разследва своите колеги.

„Това потвърждава, че имаме функциониращи органи на реда. Ако тези разследвания доведат до съд, или до дисциплинарни действия, тогава това ще се потвърди“, каза той пред репортери.

Разследването срещу полицаите е започнало след като те са получили анонимен сигнал, който описва с детайли за това как полицаите получават пари за работа, която не вършат.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!