BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуваха директора на сръбските железници за 10 хил. евро подкуп

белезници

Директорът на Сръбската железница е арестуван заради подкуп, съобщи на пресконференция сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от МИА.

При акцията са арестувани още трима души – член на надзорния съвет на държавното дружество, и двама адвокати.

Според Стефанович директорът на железницата е получил 10 хил. евро от като награда за отчуждаването на земи около бъдеща автомагистрала. Сумата е предадена от посредник в помещение, намиращо се в сградата на железницата.

„В момента на ареста, полицията намери предадените пари у заподозрения“, допълни вътрешният министър и добави, че 10-те хиляди евро вероятно са били само част от целия подкуп.

Адвокатите пък са били арестувани по подозрение за корупция, след като със знанието и участието на директора на железниците са прибирали многомилионни комисионни, а впоследствие са делили парите помежду си.

„Всички са задържани за 48 часа. Очаква се специализираната прокуратурата изслуша показанията на заподозрените в следващите дни и да предприеме допълнителни мерки в рамките на своята юрисдикция“, завърши Стефанович.

 

 

Източник: БГНЕС

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!