BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Алибегов: Всички къщи за гости и вили са наети за 8 декември, даже с диджеи

Незабавно затваряне и отнемане на разрешителните за заведенията, които заобикалят новите противоепидемични мерки. Това поискаха от Българската асоциация на заведенията и от Сдружението на заведенията в България.

Както ние предположихме още преди месец, особен здравен ефект от затварянето на заведенията няма. Хората, които не ги е страх или не вярват в коронавируса, ще намерят начин да се забавляват. Това се случва в къщи за гости, в хотелски комплекси, обясни в „Денят започва“ по БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

Според него 5 заведения в София са се пробвали да заобиколят закона, а в бранша мерките се спазват на 98%.

Притеснения за фалити на заведения заради повторното им затваряне

Всички къщи за гости и вили са наети за 8 декември, даже се чува, че са наети диджеи, хората ще празнуват, смята Алибегов.

Според него, ако се стигне до пълно затваряне за две или три седмици, това вече ще е края и то не само за бранша на ресторантьорите.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!