BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Акция за принудително отстраняване и маркиране на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) стартира на територията на Благоевград

Установените излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), изоставени от своите собственици по улици, тротоари и зелени площи на територията на гр. Благоевград ще бъдат принудително отстранявани.
Със заповед на кмета на общината Благоевград от 15–ти септември, комисия от звено Oбществен ред и сигурност, съвместно със сектор Охранителна полиция към ОД на МВР – Благоевград, тръгва по улиците на града, за да издирят автомобилите нарушители.
След като собствениците на изоставените автомобили са издирени, ще им бъде съставено предписание за преместване на колите.
След връчването на протокол лично на собствениците, специално изработен за целта стикер се залепя и на предното стъкло на автомобила, като за доказателство се прави и снимка.
В случай, че собствениците на автомобилите не изпълнят предписанието за доброволно премахване в указания срок, МПС-то ще бъде принудително преместено от лицензиран оператор на специално отредено за това място. Сумата за възстановяване на разходите, направени по преместването ще бъдат за сметка на собствениците. Максималният престой на този паркинг е 14 дни, след което изоставеният автомобил ще бъде разкомплектован.
Молим гражданите, които притежават такива автомобили да ги преместят своевременно.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!