BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини

Бившият юрист на Общински съвет – Благоевград Теодор Тошев сезира прокуратурата за неверни публикации по негов адрес. Жалбата срещу неизвестен до момента интернет сайт ще бъде внесена утре в Районна прокуратура – Благоевград.

„Днес се появи статия, в която е замесено името ми, а твърденията в неята нямат нищо общо с истината. Имам подозрения кой и защо го прави. Целта всъщност не съм аз, а други хора, но с това ще се занимават компетентните органи. В момента подготвям жалбата до Районна прокуратура – Благоевград срещу абсолютно всички медии, които разпространят тази фалшива новина, както и срещу хората, които я разпространяват във Фейсбук групите и страниците, до които имам достъп“, заяви  адвокат Теодор Тошев.

Неизвестен до сега интернет сайт, с липсваща каквато ѝ да е информация за редакционен екип, репортери и седалище, разпространи новина, според която адвокатът на бившия председател на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, става „шеф на партията на Цветанов в Благоевград”. В „новината“ се твърди, че Теодор Тошев ще заеме ръководния пост след препоръка на Атанас Камбитов, за който авторът на статията казва, че е приближен на Цветан Цветанов от години.

 

За часове фалшивата новина започна да обикаля социалните мрежи, но особено интересното в случая е, че най-често споделянията са от профили, за които не е ясно дали представляват реални личности. Още по-интересното в случая е, че в статията липсва каквото и да е било потвърждения на информацията от главното действащо лице адв. Теодор Тошев. Пред наш репортер той заяви, че до този момент никой от въпросния сайт, в който е публикувано твърдението, не го е търсил за коментар.

„Работил съм с г-н Камбитов, докато той беше кмет на Благоевград, в качеството ми на адвокат на Общинския съвет. Работил съм с Даниела Савеклиева, като председател на съвета и с Радослав Тасков, като председател на съвета, но някой да твърди, че аз съм близък до Цветанов или че съм препоръчан от някой да стана част от негов бъдещ проект, който той дори не е обявил, за мен е необяснимо”, подчерта Тошев. Той заяви категорично, че не е водил разговори нито с д-р Атанас Камбитов, нито с Цветан Цветанов или някое от другите имена, споменати в материала. Адвокатът ще сезира компетентните органи и вярва, че разследващите ще стигнат и до реалните IP-адреси на съставителите на статията.

За да успокои „страстите” на заинтересованите личности, дали ще става част от един или друг политически проект, адв. Тошев каза, че ако реши да развива кариерата си в политиката, то лично ще обяви тези свои намерения пред хората, чиято подкрепа и гласове ще се надява да получи. Той не скри и разочарованието си от това, че името му е замесено в поредната политическа интрига, която се „плете” в Благоевград.

„Не се приемам като кукла на конци, за да пише в определена статия, че някой може да ме прати в нечий политически проект. Имам достойнство и глава на раменете. Аз съм достоен човек с образование, с домашно възпитание, с професия. Ако имам политически амбиции, каквито съм заявявал не веднъж до сега, то отново ще ги заявя открито, ще застана с името и лицето и ще се боря за каузата и идеите си”, категоричен бе Теодор Тошев.

Източник: Е-79.com

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!