BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефове на борбата с наркотрафика в ГДБОП – арестувани за подкупи и чадър над дилъри

архив

В резултат на действията на екипите към момента с подкуп е задържан началникът на отдел “Наркотици” в ГДБОП, както и още двама служители на отдела. От събраните до момента доказателства има данни, че те са получавали подкупи, за да осигуряват логистика на организирани престъпни групи, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици, не само на територията на страната. Реализацията е започнала към 17 часа вчера, действията продължават и към момента. Информация за нея беше огласена на брифинг в МВР от главния прокурор на Република България Иван Гешев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Главния прокурор определи работата на екипите като перфектна и увери, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР цялостен анализ на дейността на ГДБОП, с акцент върху отдел “Наркотици”. На базата на анализа ще бъдат обмислени структурни и кадрови промени. Ще очаквам предложения от професионалното ръководство, за да взема информирано решение. Изключително важно е да изчистим името на дирекцията и на служителите, които работят там, както и да запазим доверието на нашите чуждестранни партньори – добави вътрешният министър.

The post Шефове на борбата с наркотрафика в ГДБОП – арестувани за подкупи и чадър над дилъри

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!