BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рязък спад на телефонните измами по време на изолацията

Рязък спад на телефонните измами по време на изолацията. Това показва справката на полицията от началото на тази година.

Докато за първото шестмесечие на миналата година регистрираните злоупотреби са били 439, за първото полугодие на 2020 г. са регистрирани едва 41.

„Телефонните измамници успяха да включат коронавируса към използваните от тях сценарии. Един от тях е именно обаждане от мним доктор, който търси пари са лечение на заразен или болен близък или роднини”, каза за Нова ТВ началникът на сектор „Измами” в ГДНП комисар Златка Падинкова.

„Повечето измами през тази година са реализирани основно по сценария за полицейското съдействие. Имаше и такива, които бяха реализирани по сценарий обаждане от близък, който иска пари, за да се освободи колетна пратка от митническа такса”, посочи още тя.

The post Рязък спад на телефонните измами по време на изолацията

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!