BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътна полиция: Предстои влошаване на времето, водачите да тръгват на път подготвени

Водачите да предприемат пътуване само ако е необходимо, да потеглят подготвени и да съобразяват поведението си с пътната обстановка, призова гл. инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Поводът за апела е очакваното рязко влошаване на времето. Той напомни на шофьорите, които ще пътуват да се движат с повишено внимание, съобразена скорост и необходимата дистанция.

Според прогнозите, от утре до сряда се очакват валежи от сняг почти в цялата страна. На места ще са обилни като в някои планински проходи пътната покривка ще достига 25 см. В комбинация с очакваните силни ветрове, ще се създадат условия за образуване на преспи и снегонавявания по пътищата. Възможно е падане на дървета и клони, а в проходите и дефилетата има опасност от падащи камъни. В четвъртък температурите ще падат и на места са възможни заледявания, предупреди още гл.инспектор Близнаков.

По думите му денонощно в Националния координационен център „Безопасност на движението по пътищата“ се получава информация за пътната обстановка и при възникване на препятствия по пътищата има готовност да се координират действия между всички институции за отстраняване и недопускане възникването на инциденти. Създадена е организация за осигуряване на допълнителни екипи, които при нужда да предприемат мерки по обезопасяване на пътни участъци и да пренасочват движението. Съвместно с контролните органи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ ще се извършват проверки по техническата изправност на товарните автомобили – по-специално за състоянието на гумите и спазване времето за почивка.

Близнаков обобщи, че от началото на годината по пътищата в страната са загинали 23 души. Нека бъдем по-отговорни и дисциплинирани, за да спасим човешки живот, призова още веднъж той.

The post Пътна полиция: Предстои влошаване на времето, водачите да тръгват на път подготвени appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!