BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължават Летните оперни вечери на открито в Благоевград

В „Летни оперни вечери на открито“ Камерна опера ще представи на гражданите и гостите на Благоевград концерта „ИСКРИ от оперетната класика”. Концертът съдържа фрагменти от обичаните оперети на Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман: „Прилепът”, „Джудита”, „Страната на усмивките”, „Веселата вдовица”, „Царицата на чардаша”, „Графиня марица”. Ще чуета арии от оперетите „Волният вятър” и „Бунтът на жените” от руските композитори Исак Дунаевский и Евгений Птичкин.

Оперетата e музиката на града, носи в себе си много жизнерадост и веселие и винаги се приема прекрасно от публиката.

Популярните оперетни арии, дуети и ансамбли ще чуете в изпълнение на солистите на Камерна опера – Венера Мелеки, Теодора Петрова, Михаил Михайлов и Юрий Николов.

Оркестърът на Камерна опера ще изпълни увертюрата към оперетата „Прилепът” от Йохан Щраус с диригент Светлана Галианова и увертюрата към операта „Ако бях цар” от Адолф Адам с гост – диригент Красимир Топалов.

С този концерт ще отдадем почитта си и уважението към дългогодишния диригент на Камерна опера Благоевград Маестро Красимир Топалов, който след 40 годишен творчески път, излезе в заслужена почивка. Благодарим на Маестро Топалов за стотиците създадени и изнесени представления на различни оперни постановки и концертни програми в Благоевград и в региона, както и за участията в многобройните фестивали и гостувания в чужбина.

Заповядайте на концерта „ИСКРИ от оперетната класика” на Камерна опера Благоевград с диригент Светлана Галианова и гост – диригент Красимир Топалов на 23 юли 2020 г. четвъртък 19.00 ч.на открита сцена на площад „Македония” пред Камерна опера

The post Продължават Летните оперни вечери на открито в Благоевград

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!