BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

При огромен интерес стартира фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

Огромен интерес и все повече зрители събира „Симитлия – Древната земя на кукерите“. Звън на чанове огласи цялата община и магията на кукерството донесе много емоции и приповдигнато настроение на препълнения стадион.

Зрителите, дошли от всички краища на страната, не спряха да снимат с телефони, фотоапарати и видеокамери шоуто на кукерите в Симитли, в което участват от бебетата до пенсионери на над 85 години.

Хилядите станаха част от тази изконна българска традиция, в която не усещаш студ, сняг, дъжд, а само тръпка.

Тази магия усетиха и хилядите на стадиона, дошли да станат част от празника.

На стадиона се редуват различни обичаи, претворени от талантливите сурвакари, а традицията се пренася от деди и бащи на внуци и синове.

Сред багрите, звънците и великолепието на кукерите в този фестивален ден, за всички беше ясно, че са станали част от нещо историческо.

The post При огромен интерес стартира фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!