BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Постепенно e възстановена работата по Лот 3.1 на автомагистрала „Струма“

Постепенно e възстановена работата по автомагистрала “Струма” – Лот 3.1. Следвайки стриктно наложените ограничения от Националния оперативен щаб, строителите се връщат към нормалния работен процес на терен. Следи се за спазване на санитарните изисквания, с цел да не се допускат нарушения.

Лот 3.1 от Благоевград до Крупник включва строителство на автомагистрален път от км 359+000 до км 376+000.  Разделен е условна на два участъка – участък 1 от км 359+000 до км 366+000 /7 км/, и участък 2 от км 370+400 до км 376+000 /5,6 км/. Между тях е предвидено строителството на тунел “Железница”, който ще се изпълнява с друг изпълнител.

Предвидено е строителството на мостови съоръжения, надлези, селскостопански подлези, пътен подлез, пътен възел “Благоевград-юг” и голям пътен възел при град Симитли. Дължината на участъка е 12,6 км. Магистралното трасе ще бъде с габарит А29 с две платна.

В проекта е включен тунел и „Железница“, който ще бъде изграден по нов австрийски тунелен метод, по който вече са построени обекти в Европа. Целият участък е с обща дължина 2,28 км и включва обслужващ тунелен път при южния портал на тунела. Крайният срок за приключването му е 2022 г., а инвестицията възлиза на 222,4 млн. лв.

The post Постепенно e възстановена работата по Лот 3.1 на автомагистрала „Струма“ appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!