BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поредна вечер на протести в Благоевград и редица градове в страната

Протест с искане за оставка на кабинета се проведе и тази вечер в Благоевград. В 18 часа протестиращите започнаха да се събират в центъра на града, развявайки знамена с искане за смяна на правителството и по-добро бъдеще. Шествието премина по централния площад и покрай Съдебната палата в областния център.

Протести имаше и в други градове в страната.

В Карлово трети ден протестиращи се събраха, за да поискат оставката на правителството и на главния прокурор. Те обиколиха няколко пъти площада като скандираха, че искат цялостна промяна на политическата система в България. Организаторите обмислят да пренесат протеста в столицата в началото на следващата седмицата.

В 15-тия ден на протести в Русе хората се събраха пред офис на партия ГЕРБ и облепиха вратата с плакати. Протестиращи заявиха, че знаят какво искат и това са оставките на цялото правителство и на главния прокурор. А причината да настояват за това, е че искат по-добър живот без корупция, без кражби, без политически и прокурорски натиск.

Протестиращите във Варна поискаха да окачат българския флаг в сградата на общината, но достъпът им беше забранен. След това демонстрантите блокираха кръстовището пред общината. Хората отново издигнаха плакати с призиви за оставка на правителството и главния прокурор. Участници заявиха за БНТ, че не са доволни от смените на министри в кабинета и казаха, че протестите ще продължат.

The post Поредна вечер на протести в Благоевград и редица градове в страната

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!