BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отново се затварят дискотеките и нощните заведения

Очаква се извънреден брифинг на здравния министър и представители на оперативния щаб за новите ограничения

След като през изминалото денонощие случаите на коронавирус достигнаха 240, в България се връщат част от ограниченията. Ще бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове. За това са се разбрали управляващите на коалиционен съвет, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Също така ще се забрани да работят и нощните заведения и дискотеките, както и събирането на големи групи хора.

Ще бъдат санкционирани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски, съобщи Симеонов. За пореден път се дава заявка и да се засили контролът по изпълнение на мерките, по-специално – дали се спазва дистанцията от 1.5 метра между масите в заведенията. За този контрол се говори от седмици, но въпреки това и малкото съществуващи ограничения масово се пренебрегват.

Повече подробности за новите мерки се очаква да дадат здравният министър Кирил Ананиев и представители на НОЩ на извънреден брифинг в 12 часа.

 

 

 

Източник:segabg.com

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!