BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Красива изложба посрещна зрителите за Нощта на театрите в Симитли

Първата самостоятелна изложба „Светлосенки“ на любителят-художник Мария Иванова бе представена в „Нощта на театрите“ в Симитли. По много интересен начин, със светлинни ефекти и под звуците на цигулка, гостите и зрителите за Нощта на театрите се докоснаха и до изкуството на Мария.

Мария е от град Гоце Делчев, започнала е да рисува от дете. Споделя, че известно време е учила в художествено училище, но всъщност рисуването остава нейно хоби, което е едно от многото неща, с които се занимава.

За изложбата си, Мария ни разказа, че с нея иска да подчертае, че във всяко нещо има добро и лошо, светлина и сянка. Смята, че това е важно, за да не забравяме, че трябва да се обръщаме към доброто, а злото да бъде забравено. Тя добави, че част от картините изобразяват женски лица, а други са по-скоро абстракция. Споделя, че в композицията има и елемент от психологията.

Тя взе участие и на сцената на Нощта на театрите в представлението “Играем Шекспир”.

The post Красива изложба посрещна зрителите за Нощта на театрите в Симитли appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!