BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кранчо раздава вода в благоевградския парк „Бачиново“

Жители и гости на Благоевград получиха бутилирана трапезна вода от талисмана на Музей на водата – Кранчо. Инициативата, която се осъществи около езерото в парк „Бачиново“, е на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. Повод за акцията са високите летни температури и необходимостта от добра хидратация на организма в подобни условия.

Малки и големи пожелаха да си направят снимка за спомен с Кранчо, който разказваше накратко за Музея на водата.

В мероприятието взеха участие и служители на ВиК – Благоевград, които използваха маски и ръкавици, за да бъдат спазени мерките за безопасност.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград призовава, след употреба, пластмасовите бутилки да бъдат изхвърляни на определените за целта места, за да могат да бъдат рециклирани. Капачките от тях пък могат да бъдат поставяни в специални метални сърца. По този начин, от една страна, потребителите ще допринесат за по-чиста околна среда, а от друга ще подкрепят благородната инициатива „Капачки за бъдеще“.

 

The post Кранчо раздава вода в благоевградския парк „Бачиново“ appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!